top of page

Què carai és la dieta mediterrània de la qui tothom parla?

Dieta mediterrània és un terme que designa un tipus de dieta que des de fa segles pauta tradicionalment l'alimentació dels països banyats per la Mediterrània i que es basa en el consum de verdures, llegums, fruites, peix i d'oli d'oliva com a greix, i que també inclou sovint el vi. Des del punt de vista de la salut, tant l'OMS com la FAO la consideren un model alimentari sostenible i de qualitat. El 16 de novembre de 2010, el Comitè Intergovernamental per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultura Immaterial de la Humanitat la va declarar Patrimoni Immaterial de la Humanitat de la Unesco sota la denominació «La dieta mediterrània» d'Espanya, Itàlia, Grècia i Marroc; el 2013 es va estendre a Xipre, Portugal i Croàcia.

Les virtuts de la cuina del mediterrani per a la salut humana han estat constatades científicament pels beneficis dels aliments que la componen, en especial l'oli d'oliva, el vi negre en quantitats moderades i els llegums, així com una certa importància del peix sobre la carn.

Els beneficis són molt destacables per a evitar les malalties cardiovasculars, així com el càncer i altres patologies. Les causes semblen estar en el major consum de peix, especialment peix blau, ric en àcids grassos omega 3; en l'alt consum d'oli d'oliva (que redueix el nivell de colesterol en la sang) en lloc de greixos animals, i finalment en el consum de vi, que té efectes beneficiosos, especialment el vi negre pels seus antioxidants , encara que per la toxicitat de l'alcohol, ha de prendre's en quantitats moderades, entenent com a tal un o dos gots per àpat. (font: Wikipèdia).

Així que ja ho sabeu, dinant a Plats, cafè & àpats, com a casa i amb ingredients de la cuina mediterrània, els beneficis seran dobles: gaudireu d'un bon dinar i fareu salut!!!! La bona companyia us la podeu portar vosaltres de casa.

13 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page