top of page

EN TORNAR DE LES VACANCES...

OPERACIÓ RETORN DE LES VACANCES D’ESTIU… A les vacances aprofitem per gaudir, anar més relaxats i variar les nostres rutines. Les vacances són molt necessàries i sanes! Però sortir de la rutina també pot fer que canviem horaris i hàbits de tot l’any, el que pot afectar la nostra alimentació, activitat esportiva, horaris de son, etc. Sempre hem d'insistir en que els bons hàbits no entenen de dates concretes, sinó que quan els adquirim i “es queden” són per sempre i per tot l’any! Això vol dir que encara que canviem rutines i gaudim d’altres activitats, sempre hem d’intentar mantenir les bases d’una alimentació saludable i trobar moments per moure’ns i fer activitat física. Però arriba el final de les vacances, i sigui que ens costi més el retorn a la rutina o haguem tornat amb alguns “quilets de més”, us deixem alguns consells per posar en pràctica L’OPERACIÓ RETORN DE LES VACANCES:

1- És important reprendre els bons hàbits el més aviat possible. Si t’interessa mantenir el teu pes o baixar-lo, que sigui de forma saludable i amb el consell d’un professional de la nutrició.

2- Digues NO a “estic a dieta”. Les dietes tenen dates de caducitat, l’estil de vida no. Els canvis han d’anar enfocats a millorar la teva salut i en conseqüència el teu pes i composició corporal. L’alimentació ha d’estar adaptada perquè els canvis siguin d’acord els teus gustos, horaris, etc. Comença des d’ara a augmentar la ingesta diària de verdures i hortalisses, fruites, llegums, aliments integrals i greixos saludables i estaràs fent un gran canvi.

3- Procura menjar aliments que són “de veritat” i NO industrialitzats i processats. Cada dia l’alimentació es regeix més per preparacions manipulades, tot envasat i amb alt contingut de sucres, greixos, sal... Una alimentació sana comença per menjar els aliments en el seu format natural i integral. La fruita (no sucs), les verdures fresques, els cereals (no refinats), les carns i peixos (no processats), en són alguns exemples.

4- Planifica els “tentempiés” (si els fas) i/o l’esmorzar. No és tant important l’ordre, les hores o el número d’àpats que facis, sinó que estiguin composats d’aliments saludables. En són alguns exemples els fruits secs torrats o crus, la fruita sencera, el iogurt, el pa integral amb oli d’oliva, alvocat, tomàquet, formatge fresc o un ou, o bé els flocs de civada amb fruits secs i iogurt.

5- A què esperes per l’activitat física? No esperis veure un canvi si tu no el fas primer! Segur que vindran al cap moltes excuses i justificacions que poden allargar-ne l’inici o el retorn. Quan abans comencis abans agafaràs el ritme i et sentiràs millor.

Esperem que aquests consells us ajudin a la tornada de les vacances.

Font: CP Endocrinologia i Alimentació

5 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page